גספצ'ו(מרק קר)


ק גספצ'ו קר (ציל                                                     וםמרק גספצ'ו קר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

גספצ'ו (מרק קר) מתכון של אלן אברהם

מנה נהדרת לקיץ המנצלת את העגבניות הישראליות היפות. עם החריפות ניתן לשחק כרצונכם

החומרים:

1 מלפפון בינוני, קלוף וחתוך לרבעים

1 פלפל ירוק, נקי וחתוך לרבעים

1 בצל קטן, מקולף וחתוך לרבעים

2 גבעולי פטרוזיליה

1 שן שום

6 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לרבעים

1 כוס מיץ עגבניות

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ יין (או מיץ לימון)

1 כפית מלח

8 כפית פלפל

מעט טבסקו

אופן ההכנה:

הכנס את המלפפון, הפלפל, הבצל, הפטרוזיליה והשום למעבד המזון וערבב במהירות נמוכה. שים מחצית מהתערובת בצד. הוסף את העגבניות, כל אחת לחוד. הוסף את החומרים הנותרים וערבב במהירות בינונית. הוסף את המחצית השניה של התערובת. ערבב היטב. כסה וצנן במשך מספר שעות.

להגיש קר.

 

 


 






תגובות