כשראיתי בטלויזיה את המתכון של לחמניות שוקולד מיד נהיה לי מין דחף להכין אותם
לא עשיתי לפי המצרכים של המתכון אלא עשיתי את הבצק של אמא שלי היקרה והוספתי לו מרכיבים נוספים
המרכיבים
חצי חבילה קמח לבן
חצי חבילה קמח מלא
1 שקית שמרים יבשים
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
1 חבילה שוקולד צ'יפס או חלבי או פרווה
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים
הוראות הכנה
מערבבים ביחד את השני סוגי הקמח עם שמרים
מוסיפים את המלח, הסוכר
שמים בכוס את השמן ומוסיפים את הקקאו מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ושופכים לתוך הקמח
מוסיפים את הביצים ושתי כוסות מים פושרים
מוסיפים שקית שוקולד צ'יפס
מערבבים היטב ידנית או במערבל עד לקבלת בצק אחיד
מכסים בקערה את הבצק למשך שעתיים עד שהבצק תופח ומכפיל את נפחו
מחלקים את הבצק לשלוש
צרים מכל חלק צורה ארוכה וחותכים עם סכין לחלקים קטנים
כל חלק לוקחים ומכדררים עם היד עד לקבלת צורה של לחמניה
ממשיכים עם כל הבצק ושמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
נותנים שוב ללחמניות לתפוח למשך חצי שעה
להדליק את התנור לחום בינוני של 180 מעלות
לאחר חצי שעה שהלחמניות תפחו
להכניס את הלחמניות לתנור ולאפות בערך 25 דקות
לא עשיתי לפי המצרכים של המתכון אלא עשיתי את הבצק של אמא שלי היקרה והוספתי לו מרכיבים נוספים
המרכיבים
חצי חבילה קמח לבן
חצי חבילה קמח מלא
1 שקית שמרים יבשים
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
1 חבילה שוקולד צ'יפס או חלבי או פרווה
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים
הוראות הכנה
מערבבים ביחד את השני סוגי הקמח עם שמרים
מוסיפים את המלח, הסוכר
שמים בכוס את השמן ומוסיפים את הקקאו מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ושופכים לתוך הקמח
מוסיפים את הביצים ושתי כוסות מים פושרים
מוסיפים שקית שוקולד צ'יפס
מערבבים היטב ידנית או במערבל עד לקבלת בצק אחיד
מכסים בקערה את הבצק למשך שעתיים עד שהבצק תופח ומכפיל את נפחו
מחלקים את הבצק לשלוש
צרים מכל חלק צורה ארוכה וחותכים עם סכין לחלקים קטנים
כל חלק לוקחים ומכדררים עם היד עד לקבלת צורה של לחמניה
ממשיכים עם כל הבצק ושמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
נותנים שוב ללחמניות לתפוח למשך חצי שעה
להדליק את התנור לחום בינוני של 180 מעלות
לאחר חצי שעה שהלחמניות תפחו
להכניס את הלחמניות לתנור ולאפות בערך 25 דקות
תגובות
הוסף רשומת תגובה