גלילת בשר מתכון של זיו גרנט
החומרים:
1/2 ק"ג בשר טחון
בצל גדול
3-2 שיני שום
3-2 עגבניות טריות וגדולות
חבילת בצק עלים (מוכן)
ביצה טרופה (לקישוט
תבלינים
אופן ההכנה:
משחימים בצל ושום במחבת גדולה וכבדה, מוסיפים למחבת את הבשר והתבלינים ומטגנים קלות, תוך כדי ערבוב, רק עד שהבשר משנה את צבען )כחמש דקות לערך). מרדדים את הבצק לשתי יריעות רחבות ועורכים לאורך כל אחת מהן שורת פרוסות עבות של עגבניה. מעל לשורת פרוסות העגבניה עורמים את הבשר המטוגן )חצי מכמות הבשר לכל יריעת בצק) ומקפלים את שולי הבצק לגלילה סגורה היטב. יש לשים לב ששורת העגבניות צריכה לעמוד למעלה בסוף הקיפול. את שתי הגלילות מחוררים באופן דקורטיבי בעזרת מזלג, מורחים אותן בביצה טרופה, מניחים בתבנית (ללא שימון) ואופים
במשך שעה בחום בינוני עד שהבצק משחים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה