גפילטע פיש - דג ממולא

 גפילטע פיש - דג ממולא מתכון של יוכי כהנא

החומרים:

2 ק"ג דג קרפיון 2 בצלים גדולים

1

2 כפות מלח (אמא שלי טוענת שמלח עבה הוא טוב יותר(

חצי כפית פלפל שחור

3 כפיות סוכר

2 כפות קמח מצה או תפוח אדמה בינוני )מבושל בקליפה כחצי שעה) + ביצה קשה

3 ביצים רכות אופן ההכנה:

הרכות.

לטחון את הדג. לטגן את הבצל החתוך לריבועים גדולים (כל בצל לחלק ל-4 חלקים) להזהיב. לטחון את הבצל המוזהב, את קמח המצה (או התחליף שלו שהוא תפוח אדמה + ביצה קשה), לתבל, לערבב עם 3 הביצים לקחת סיר, לשים בתחתית הסיר בצל חתוך לפרוסות, גזר חתוך לעיגולים והעצמות שנותרו מהדג - למלא במים ולהביא לרתיחה. ליצור מהעיסה כדורים ולזרוק לסיר הרותח - להנמיך את האש. לבשל על אש קטנה כשלוש שעות.







תגובות