גפילטע פיש - דג ממולא מתכון של יוכי כהנא
החומרים:
2 ק"ג דג קרפיון 2 בצלים גדולים
1
2 כפות מלח (אמא שלי טוענת שמלח עבה הוא טוב יותר(
חצי כפית פלפל שחור
3 כפיות סוכר
2 כפות קמח מצה או תפוח אדמה בינוני )מבושל בקליפה כחצי שעה) + ביצה קשה
3 ביצים רכות אופן ההכנה:
הרכות.
לטחון את הדג. לטגן את הבצל החתוך לריבועים גדולים (כל בצל לחלק ל-4 חלקים) להזהיב. לטחון את הבצל המוזהב, את קמח המצה (או התחליף שלו שהוא תפוח אדמה + ביצה קשה), לתבל, לערבב עם 3 הביצים לקחת סיר, לשים בתחתית הסיר בצל חתוך לפרוסות, גזר חתוך לעיגולים והעצמות שנותרו מהדג - למלא במים ולהביא לרתיחה. ליצור מהעיסה כדורים ולזרוק לסיר הרותח - להנמיך את האש. לבשל על אש קטנה כשלוש שעות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה