בשר צלי

 בשר צלי מתכון של חמוטל זין

החומרים:

2 נתחים קטנים או נתח גדול של בשר לצלי (בשר כתף למשל(

4 בצלים בינוניים שקית רוטב צלי

חצי ראש שום כתוש פלפל שחור לפי הטעם 2 כפות אבקת מרק בצל

אופן ההכנה:

מרסקים בפומפייה את הבצלים ומטגנים בסיר רחב (הריסוק בפומפייה עדיף על פני קיצוץ הבצלים משום שהרוטב יוצא יותר טעים). לוקחים את נתח הבשר כמות שהוא ושמים בסיר על הבצל המטוגן. מטגנים את הבשר שעה מכל צד על אש קטנה, )אין זאת טעות - שעתיים בסך הכל), כשהבשר עדיין יחידה אחת. מוציאים את הבשר, מקררים קצת. לתשומת לבכם: הבשר יוצא יותר טוב אם מכניסים אותו ללילה למקרר לפני השלב הבא, אולם מכיוון שלא תמיד אנחנו כל כך מתוכננים מראש, אפשר לקרר מעט ולהמשיך הלאה. חותכים את נתח הבשר לפרוסות ומחזירים לסיר באופן מסודר. מוסיפים שקית של רוטב צלי, חצי ראש שום כתוש, פלפל שחור לפי הטעם ו2- כפות אבקת מרק בצל מכסים עם מים רותחים. לתת לבשר להתבשל בין שעתיים לשלוש שעות על אש קטנה.


תגובות